Jozien Mooren is a children´s yoga teacher (trainer) and gives trainings in mindfulness and meditation. It is her passion to make people aware and healthier.

Testimonials (3)

Eth Den Haag

Jozien Hatha Yoga website

Guatemala als een kleurige deken om je heen

In oktober 2014 ben ik samen met Jozien het avontuur aan gegaan. Haar reisprogramma was als het ware op mijn lijf geschreven en ik moest deze reis echt gaan ondernemen.

Ik heb drie fantastische weken gehad, waarin veel fysieke arbeid is verricht (wandelingen), veel intrinsiek werk (o.a. opnieuw leren ademhalen, verdriet uit het verleden 'verwerken', concentratie op je eigen lichaam) is verzet, aan mij de beginselen van yoga zijn bijgebracht,

Van alle bijzondere plekken heb ik genoten, die we samen (of ik alleen) hebben bezocht, zoals o.a. de ruïnes van Tikal, de meren, de prachtige natuur met de vulkanen, het kleurrijke vliegerfestival, bijzonder interessante dorpen/steden, maar ook van de lieve mensen en het dagelijkse leven in Quetzaltenango.

Een hele mooie finale was mijn 'werk' met stagiaires van de school voor blinde- en dove kinderen. Gedurende vijf ochtenden hebben we samen poppen gemaakt voor de poppenkast, die ik de school heb aangeboden, en die door de plaatselijke timmerman werd gebouwd.

In Guatemala voelde ik me overal op 'mijn' plek en ben Jozien dankbaar dat ze me aan de hand heeft genomen en me daarin de weg heeft gewezen en mijn dankbaarheid geldt zeker ook voor Josan Barneveld. Je moet er geweest zijn om te voelen wat ik nu nog steeds voel: Guatemala is als een kleurige, warme deken om je heen!

Josan Guatemala

Jozien Hatha Yoga website

Guatemala Reis

De eerste keer dat ik Jozien Mooren leerde kennen was in Guatemala als vrijwilligster bij een van onze projecten.

Ik had gehoord dat ze graag de kinderen wilde helpen met haar yoga en extra energie maar wist er nog helemaal niks vanaf.

Hier in Guatemala leerden we elkaar beter kennen en kwamen we dichter bij elkaar en verzorgde ik een aantal extra yoga/hulplessen voor haar bij het publieke ziekenhuis, een project voor gehandicapte kinderen Fundal en een opvangtehuis voor kinderen en jongeren.

Alle kinderen waren zeer dankbaar voor de hulp die jozien ze gegeven heeft en voelden zich beter en relaxter hierna.

In 2013 kwam het idee bij ons om samen te gaan werken en een yoga reis in Guatemala te organiseren en in 2014 ging die door en in 2016 weer met een groot succes en tevreden reizigers.

Haal meer uit je vakantie en ga mee op Yoga reis naar Guatemala.

Bea Bloemendaal

Jozien Hatha Yoga website

Mijn wens volgend om samen met mijn partner een spirituele reis in Guatemala te doen kwam ik via internet op het pad van Jozien. Zij had in 2015 ook een groepsreis begeleid en leek mooie connecties te hebben in en met Guatemala en dat is voor een spirituele reis erg belangrijk had ik inmiddels ervaren!

Jozien die we vooraf in NL ontmoetten bleek in de aanloop zeer bereid zich af te stemmen op onze wensen en mogelijkheden waardoor we in de perfect passende tijd konden gaan. We vlogen via Guatemala City na een korte nachtrust is een klein hotelletje de volgende morgen gelijk door naar Tikal in het noorden van Guatemala. Daar ontmoetten we Jozien die de boel al had verkend en voorbereid aldaar, en kon de ‘reis’ beginnen!

Wat een heerlijke plek om relaxed te starten met boomyoga, chakrawerk en tekenen, midden in de bush, naast deze oude Maya stad met zijn enorm indrukwekkende tempels!

De volgende morgen om 4 uur vertrokken we, in het donker onder een heldere sterrenhemel inclusief zichtbare Melkweg, o.l.v. een gids naar de zonsopgang in dit grote wereldwonder. De rest van de dag beleefden we de magische energie van deze krachtplek. Na Tikal vervolgde de reis zich naar Quetzaltenango, de 2de stad van Guatemala, van waaruit we de komende periode onze volgende avonturen zouden gaan meemaken. We verbleven in een fijn hotel met prachtige binnentuin waar we ons door de elke dag terugkerende rituelen thuis voelden en steeds konden bijkomen van alle indrukken en intensieve processen. Intensief was de reis namelijk. Niet alleen door de trips die we maakten naar o.a. het meer van Chikabal (‘druppel zacht water’) met de Maya ceremonies, het beklimmen van de vulkaan Santa Maria, wandelen in de omgeving van het dorp Conception Chikirichappa, maar ook de dagelijkse sessies met Jozien! Deze sessies waren een combinatie van Innerlijk Kind werk, vorig leven werk, relatie therapie, yoga en energiewerk, waarbij Jozien’s helderziendheid en -wetendheid een belangrijke verdieping gaven aan de processen. Voor mijn gevoel was de prachtige ceremonie bij Maya priester Willy thuis waar we ons verbonden met voorouders en vele natuurlijke en kosmische energieën, gericht op loslaten en in het Nu leven, een diepe integratie die nog lang doorwerkt. Dankjewel Jozien dat je dit alles gebundeld en gedragen hebt!