Désolé, il n'y a actuellement pas de disponibilités sur notre site pour cette offre.

Vous êtes bien inscrit à notre newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter! Ne manquez-pas nos offres spéciales, nos nouveautés et les témoignages de voyageurs satisfaits!

3-Daagse Chi Kung Yoga & Ayurveda Retreat in Drenthe, Nederland

3-Daagse Chi Kung Yoga & Ayurveda Retreat in Drenthe, Nederland

 • 7975 PV Uffelte, Nederland

Ayurveda & Chi Kung Retreat in Nederland

De retraite geeft je praktische handreikingen om jezelf gezond te maken en gezond te blijven. De werking van je spijsvertering speelt hierin een essentiële rol. Dit geldt zowel voor je fysieke gezondheid, als voor je energetische en geestelijke welzijn. Met Ayurvedisch therapeut Valérie Fiténi leer je koken vanuit de Ayurvedische voedingsleer. Je krijgt inzicht in de aard en de behandeling van gezondheidsklachten, in het bijzonder van spijsverteringsklachten. Met Chi Kung docent en Shiatsu therapeut Wilfried Tanghe leer je yoga en Chi Kung oefeningen om je spijsverteringsorganen te ontgiften, goed te laten functioneren en een goede stoelgang te hebben. Zo ga je ook “werken” met de energiekanalen, meridianen die verbonden zijn aan je spijsverteringsorganen.

Nous sommes désolés. Le reste de cette page n'est pas encore traduit vers le français. Nous vous conseillons de nous rendre visite plus tard car nous procédons actuellement à la traduction du site.

Particularités

 • 4 Ayurvedische kookworkshops
 • 3 Yoga / Chi Kung sessies (incl. meditatie)
 • 8 biologische (vegetarische) Ayurvedische maaltijden
 • 2 Themagesprekken voeding en gezondheidsklachten
 • Verblijf op prachtige boerderij
 • 1 Massageworkshop
 • 3 jours de cours
 • Anglais, Français, Néerlandais
Tout cacher

De slaapkamers van boerderij de Uelenspieghel bevinden zich in de boerderij. Een verblijf van 3 dagen en 2 nachten in een eenpersoons- of tweepersoonskamer of op de natuurcamping van de Uelenspieghel, in je eigen tent of camper.

De Uelenspieghel ligt midden in de natuur in een stiltegebied waar u heerlijk kunt wandelen in een prachtige omgeving met bos, heide en vennen. Het is hier heel gewoon om een uil te horen, de herten uw pad te zien kruisen of de eekhoorns boven u door de bomen te zien springen.

Het gehele terrein is rookvrij en honden zijn niet toegestaan. Elektriciteit en Wi-Fi zijn aanwezig.

Vrijdag

Aankomst tussen 11.00 en 12.00 uur. Valerie zal vanaf 09.00 uur in de keuken zijn om de lunch te bereiden. Heb je zin om jouw retraite ook zo te beginnen? Dan ben je van harte welkom om deze eerste maaltijd samen te koken. Meld dit dan even van te voren. Start van de retraite: met de lunch om 12.30 uur.

-Zondag

Afsluiting na het diner (diner om 17.00 uur).

Ayurveda

Acht Ayurvedische, biologische maaltijden (bereid door jezelf en de andere deelnemers tijdens de kookworkshops met Valerie). Je leert plantaardige, eiwitrijke recepten te koken, perfecte en heerlijke vleesvervangers. Er wordt tevens veel aandacht besteed aan glutenvrije recepten en aan het maken van lekkernijen en desserts die gluten- en suikervrij zijn. Twee thema gesprekken over Ayurvedische voeding en de werking van de spijsvertering,

Chi Kung

 • Drie Chi Kung oefensessies gericht op het goed functioneren van je spijsverteringsorganen en het hebben van een goede stoelgang.
 • Een massageworkshop Uiteraard is de deelname aan elke workshop optioneel. De keus blijft aan jou!

Extra mogelijkheden voor en na de retraite, neem voor vragen contact op met de organisatie

 • Je kunt extra verblijven voor en/of na de retraite bij de Uelenspiegel.
 • Een bodywerk sessie met Wilfried is mogelijk voor, tijdens of na de retraite.
 • Een persoonlijk voedingsadvies consult met Valerie of een Ayurvedische massage? Dit kan voor of na de retraite bij de Uelenspiegel. Dit is aan te raden als je met je voeding gezondheidsklachten wilt aanpakken of als je gewoon wilt weten welk voedingspatroon bij jouw geboorteconstitutie past.
 • Wilfried Tanghe

  Master Chi Kung en Martial Arts en bodywork therapeut (Shiatsu, Cranio en Facia). Wilfried heeft zijn eigen therapeutenpraktijk. Hij ondersteunt zijn cliënten bij het zich bewust worden van hun eigen energie, het behandelen van uiteenlopende gezondheidsklachten en bij het oplossen van energetische stagnaties (die vaak de oorzaak zijn van gezondheidsklachten). In dit proces besteedt hij ook veel aandacht aan de werking van polariteit. Zijn begeleiding is speels en levendig. Je ziet bij hem alle 5 elementen in actie! Naast Chi Kung geeft Wilfried tijdens de retraite de massageworkshop.

 • Valerie Fiténi

  Voor Ayurveda ben ji de uitdrukking van een unieke samenstelling van de 5 elementen (ether, lucht, vuur, water, aarde). In balans of uit balans zijn, is dus iets zeer persoonlijks. Elk proces van in balans komen begint met het verbranden van ama (afvalstoffen). Valérie: “Ik zie de 5 elementen in jou samenwonen en samenwerken. Hun verhouding en kwaliteit bepaalt je gemoedstoestand, je fysieke welzijn, je zoektochten, wat je aantrekt en afstoot. Tijdens de retraite wil ik je ondersteunen om in je kracht te komen door wat je eet, en de dankbaarheid van je systeem te gaan ervaren.

De retraite vindt plaats op boerderij ‘De Uelenspieghel’, in een stiltegebied midden in de natuur, omringd door bos, heide en vennen. Een uil horen, de herten jouw pad zien kruisen en de eekhoorns boven je door de bomen te zien springen is daar heel gewoon!

Alles draait deze dagen om Ayurvedische voeding, inclusief het bereiden waarna we ervan genieten! 8 Ayurvedische, vegetarische (meestal veganistische), gluten- en suikervrije, biologische maaltijden (vol pensioen) zijn inbegrepen.

 • 8 maaltijden (vol pension)
 • 4 Ayurvedische kookworkshops
 • 2 themagesprekken m.b.t. voeding en gezondheidsklachten
 • 3 Chi Kung sessies (incl. meditatie)
 • 1 massageworkshop
 • 2 nachten accommodatie
 • Pour réserver, un dépôt de garantie correspondant à 100% du prix total est requis.
 • Ce dépôt de garantie est non-remboursable si vous annulez votre réservation.