7-Daagse Meditatie en Yoga Retraite in Faro, Portugal

 • Monchique, Faro, Portugal

7-Daagse Meditatie en Yoga Retraite in Faro, Portugal

 • Monchique, Faro, Portugal

Meditatie en Yin Yoga Retraite Portugal

Yoga vanuit je eigen kracht. Voor bewustwording heb je ruimte, rust en reflectie nodig. Daarom speelt de natuur een hoofdrol in het programma. Je wordt meegenomen naar het uitgestrekte berglandschap van de Algarve. Te voet loop je het labyrint met de natuur als spiegel, waarbij je niet naar de weg hoeft te zoeken, maar dat je kunt ontspannen, concentreren en mediteren. Een reis naar binnen in jezelf, met een groep buiten in de prachtige Portugese natuur. In deze rust en stilte ga je inspiratie, vitaliteit en kracht opnieuw ontdekken. Met als resultaat meer daadkracht en visie in leven en werk. Ontdek en ervaar het zelf!

Es tut uns leid. Der Rest dieser Seite wurde noch nicht vollständig ins Deutsche übersetzt. Schauen Sie bitte bald wieder rein, da wir zurzeit an der Übersetzung der Webseite arbeiten.

Höhepunkte

 • Persoonlijke coaching
 • Dagelijkse yogalessen
 • Mindful meditatiesessies
 • Workshops en Pranayama
 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner
 • 6 overnachtingen
 • Kurse an 6 Tagen
 • Niederländisch, Deutsch, Englisch
Weniger anzeigen

Tijdens de retraite verblijf je bij een prachtig retraitecentrum, gelegen bij de groene bergen van Serra de Monchique in de Algarve.

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld van Faro. Je wordt opgehaald op de luchthaven van Faro en naar het retraitecentrum gebracht. Om 16:30 heb je een korte meditatie om aan te komen in de Algarve. Kennismaking met elkaar. Maak je klaar voor een onvergetelijke week vol plezier en ontspanning!

Dag 2:

Wil je meer rust en balans in je leven? Wil je praktische tips om meer energie te krijgen? Wil je inzichten om een aantal zaken in je leven te ordenen?

Deze workshop is erop gericht om meer energie door je lichaam te laten stromen en een aantal dingen in je leven te veranderen door middel van oefeningen, zodat je meer energie uit de dag kunt halen en je je energieker kunt voelen. Dit doe je door middel van yoga, meditatie, coaching, kunstzinnig en creatieve opdrachten. Je werkt ook met de 5 elementen: aarde, vuur, water, lucht, ether.

Dag 3:

Om 06:00 zonsopgang meditatie in het labyrint met een adembenemend uitzicht in de bergen. Vandaag kan je deelnemen aan een stilte loopmeditatie. Het lopen van een labyrint is een oeroud universeel symbool voor de zoektocht naar antwoorden op (levens-)vragen of naar stilte, rust en wijsheid. Het is een metafoor voor het levenspad en transformatie. Een wandeling door een labyrint kan helpen op het moment dat je je leven moet veranderen, bijvoorbeeld een burn-out voorkomen of stress verminderen. Het ont-strest, laat je dingen zien waar je eerst blind voor was en helpt je dichter bij jezelf te komen. Uitleg: wat is een labyrint. In stilte loopmeditatie ( alleen en met een groep), coachen, kunstzinnig en creatief werken in het labyrint.

Dag 4:

Vandaag staat in het teken van Kriya yoga en de kracht van de adem (Pranayama). Je doet yoga en ademhalingsoefeningen en beoefent de Hong Sau techniek om een steeds diepere staat van concentratie te bereiken.

Dag 5:

We leven in een drukke wereld. Het tempo lijkt bijna niet meer bij te houden. Door al dat rennen is het heel gemakkelijk het contact met jezelf en de wereld om je heen te verliezen. Innerlijk weten we dat het ook anders kan en dat het ook anders moet. Daarvoor is het nodig af en toe stil te worden en echt naar jezelf te luisteren. Ontspannen door bewegen kan je daarbij helpen. Vandaag staat in het teken van Hatha yoga oefeningen en het effect van ontspanningsoefeningen.

Dag 6:

Deze dag staat in het teken van leren loslaten. Het leven betekent voortduren loslaten, afscheid nemen, nieuwe spanning, gezondheid. In deze workshop leer je hoe je spanning kan leren loslaten door middel van visualisaties, meditatie en door het beoefenen van yoga. Yin yoga stimuleert het diepe bindweefsel, zoals fascia, gewrichten, gewrichtsbanden en zorgt ervoor dat je ook in de diepere lagen flexibiliteit ontwikkelt, waardoor je meer energie krijgt en stress reduceert. Deze dag bevat elementen van mindfulness, meditatie/ visualisatie en Yin yoga. Je werkt met creatieve werkvormen en coaching.

Dag 7:

Terug naar land van herkomst

 • Jozien Mooren

  I am Jozien Mooren, Shaman, Master Top Coach, Chris Tallinn Oracle Trainer, gemstone therapist, hatha yoga teacher, kinder yoga teacher, trainer mindfulness / meditation and I also teach the kinderyoga teacher training. I have also followed the training of Drama, Dance and Movement in Breda. It is my passion to teach awareness and to want to be optimally healthy. My high sensitivity and 25 years experience as a swimming teacher has played a leading role for what I do nu. I worked in Germany, Belgium, Curacao, Guatemala, Portugal.

De retraite wordt gehouden in de Algarve, Portugal.

Tijdens de retraite kan je genieten van dagelijks ontbijt, lunch, en diner. Drankjes zijn ook inbegrepen en het voedsel is vegetarisch en biologisch vanuit eigen tuin.

 • Yoga
 • Meditatie
 • Loopmeditatie
 • Mindfulness
 • Ademhalingsoefeningen ( pranayama)
 • Workshop onbeperkt ontspannen door bewegen
 • Workshop Leren Loslaten
 • Workshop Levenskracht en energie
 • Persoonlijk coachen
 • Labyrint lopen
 • Yin Yoga
 • Hatha Yoga
 • Kriya Yoga
 • 6 overnachtingen
 • Dagelijkse yogalessen
 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner
 • Mindful meditatiesessies
 • Persoonlijke coaching
 • Taxi voor de heen- en terugreis van en naar het vliegveld
 • Extra uitgaven die niet vermeld staan op de website
 • Retour vliegticket vanuit het land van herkomst naar Portugal
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Yoga mat

Aankomst per vliegtuig

Boek alsjeblieft je vliegtickets naar het vliegveld van Faro (FAO). Je wordt opgehaald door een taxi en die brengt je naar het retraitecentrum in Monchique.

 • Eine Reservierung erfordert eine Anzahlung von 60% des Gesamtpreises.
 • Ihre Anzahlung ist vollständig erstattbar, wenn Sie die Buchung bis zu 77 Tage vor der Anreise stornieren.
 • Der Restbetrag ist 70 Tage vor der Ankunft zu zahlen.

Referenzen

 • Bewertung von Eth aus Den Haag

  "Guatemala als een kleurige deken om je heen"

  ""

  "In oktober 2014 ben ik samen met Jozien het avontuur aan gegaan. Haar reisprogramma was als het ware op mijn lijf geschreven en ik moest deze reis echt gaan ondernemen. "

  "Ik heb drie fantastische weken gehad, waarin veel fysieke arbeid is verricht (wandelingen), veel intrinsiek werk (o.a. opnieuw leren ademhalen, verdriet uit het verleden 'verwerken', concentratie op je eigen lichaam) is verzet, aan mij de beginselen van yoga zijn bijgebracht, "

  "Van alle bijzondere plekken heb ik genoten, die we samen (of ik alleen) hebben bezocht, zoals o.a. de ruïnes van Tikal, de meren, de prachtige natuur met de vulkanen, het kleurrijke vliegerfestival, bijzonder interessante dorpen/steden, maar ook van de lieve mensen en het dagelijkse leven in Quetzaltenango."

  "Een hele mooie finale was mijn 'werk' met stagiaires van de school voor blinde- en dove kinderen. Gedurende vijf ochtenden hebben we samen poppen gemaakt voor de poppenkast, die ik de school heb aangeboden, en die door de plaatselijke timmerman werd gebouwd."

  "In Guatemala voelde ik me overal op 'mijn' plek en ben Jozien dankbaar dat ze me aan de hand heeft genomen en me daarin de weg heeft gewezen en mijn dankbaarheid geldt zeker ook voor Josan Barneveld. Je moet er geweest zijn om te voelen wat ik nu nog steeds voel: Guatemala is als een kleurige, warme deken om je heen!"

  Jozien Hatha Yoga website, bearbeitet

 • Bewertung von Josan aus Guatemala

  "Guatemala Reis"

  "De eerste keer dat ik Jozien Mooren leerde kennen was in Guatemala als vrijwilligster bij een van onze projecten."

  "Ik had gehoord dat ze graag de kinderen wilde helpen met haar yoga en extra energie maar wist er nog helemaal niks vanaf."

  "Hier in Guatemala leerden we elkaar beter kennen en kwamen we dichter bij elkaar en verzorgde ik een aantal extra yoga/hulplessen voor haar bij het publieke ziekenhuis, een project voor gehandicapte kinderen Fundal en een opvangtehuis voor kinderen en jongeren."

  "Alle kinderen waren zeer dankbaar voor de hulp die jozien ze gegeven heeft en voelden zich beter en relaxter hierna."

  "In 2013 kwam het idee bij ons om samen te gaan werken en een yoga reis in Guatemala te organiseren en in 2014 ging die door en in 2016 weer met een groot succes en tevreden reizigers."

  "Haal meer uit je vakantie en ga mee op Yoga reis naar Guatemala."

  Jozien Hatha Yoga website, bearbeitet

 • Bewertung von Bea aus Bloemendaal

  "Mijn wens volgend om samen met mijn partner een spirituele reis in Guatemala te doen kwam ik via internet op het pad van Jozien. Zij had in 2015 ook een groepsreis begeleid en leek mooie connecties te hebben in en met Guatemala en dat is voor een spirituele reis erg belangrijk had ik inmiddels ervaren!"

  "Jozien die we vooraf in NL ontmoetten bleek in de aanloop zeer bereid zich af te stemmen op onze wensen en mogelijkheden waardoor we in de perfect passende tijd konden gaan. We vlogen via Guatemala City na een korte nachtrust is een klein hotelletje de volgende morgen gelijk door naar Tikal in het noorden van Guatemala. Daar ontmoetten we Jozien die de boel al had verkend en voorbereid aldaar, en kon de ‘reis’ beginnen!"

  "Wat een heerlijke plek om relaxed te starten met boomyoga, chakrawerk en tekenen, midden in de bush, naast deze oude Maya stad met zijn enorm indrukwekkende tempels! "

  "De volgende morgen om 4 uur vertrokken we, in het donker onder een heldere sterrenhemel inclusief zichtbare Melkweg, o.l.v. een gids naar de zonsopgang in dit grote wereldwonder. De rest van de dag beleefden we de magische energie van deze krachtplek. Na Tikal vervolgde de reis zich naar Quetzaltenango, de 2de stad van Guatemala, van waaruit we de komende periode onze volgende avonturen zouden gaan meemaken. We verbleven in een fijn hotel met prachtige binnentuin waar we ons door de elke dag terugkerende rituelen thuis voelden en steeds konden bijkomen van alle indrukken en intensieve processen. Intensief was de reis namelijk. Niet alleen door de trips die we maakten naar o.a. het meer van Chikabal (‘druppel zacht water’) met de Maya ceremonies, het beklimmen van de vulkaan Santa Maria, wandelen in de omgeving van het dorp Conception Chikirichappa, maar ook de dagelijkse sessies met Jozien! Deze sessies waren een combinatie van Innerlijk Kind werk, vorig leven werk, relatie therapie, yoga en energiewerk, waarbij Jozien’s helderziendheid en -wetendheid een belangrijke verdieping gaven aan de processen. Voor mijn gevoel was de prachtige ceremonie bij Maya priester Willy thuis waar we ons verbonden met voorouders en vele natuurlijke en kosmische energieën, gericht op loslaten en in het Nu leven, een diepe integratie die nog lang doorwerkt. Dankjewel Jozien dat je dit alles gebundeld en gedragen hebt!"

  Jozien Hatha Yoga website, bearbeitet

Heeze , Netherlands

Jozien Mooren is a kinder yoga teacher (trainer) and gives trainings in mindfulness and meditation. It is her passion to make people aware and healthier.

ab --

7 Tage / 6 Nächte

Anreisedatum wählen:
Abreise:
Dienstag, 21 November 2017
Abreise:
Dienstag, 21 November 2017
(7 Tage / 6 Nächte)

Wählen Sie Ihr Paket:

Warum sollten Sie sich für BookYogaRetreats.com entscheiden

 • Garantiert der Beste Preis
 • 5631 Yoga Urlaube Weltweit
 • Freundlicher und Schneller Kundenservice
 • Angebote für jedes Budget
 • Keine Buchungsgebühren